Θερινο σινεμα στη Χαλκιδα με αφορμη την προβολή του ντοκιμαντερ ΝΕΑ ΖΩΗ

Σε ένα αυτοσχέδιο θερινό σινεμά μετατρέπεται για μια βραδιά  ένα νεοκλασσικό σπίτι με λεμονιές στην Έξω Παναγίτσα για  να φιλοξενήσει την προβολή του ντοκιμαντέρ,  ΝΕΑ ΖΩΗ. Πιο συγκεκριμένα, αύριο, το γνωστό ντοκιμαντέρ για την Νέα Λάμψακο που έκανε πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία στο 7ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, προβάλλεται με πρωτοβουλία της Κίνηση Φίλων Έξω Παναγίτσας αύριο, Κυριακή,  21 Ιουνίου, στις 21.00 το βράδυ. 

 

Υπόθεση:

Πολλά γράφτηκαν για την Μικρασιατική Καταστροφή, κανείς όμως δεν ρώτησε τους πρόσφυγες τι χρειάστηκε για να στήσουν μια  ΝΕΑ ΖΩΗ από την αρχή.  Σε δύο χωριά με το όνομα Λάμψακος, ένα στην Ελλάδα και ένα στην Τουρκία, άνθρωποι «παλαιάς κοπής»  διεκδικούν πεισματικά μια νέα ζωή, αισιοδοξούν, τσουγκρίζουν για «Καλή Πατρίδα» και την δημιουργούν από την αρχή. Φτιάχνουν την εκκλησία με εθελοντική εργασία, ξεκινάνε να χτίζουν χωρίς χρήματα το σχολείο, όταν η Πολιτεία αρνείται να δώσει κονδύλιο, κάνουν πάρτι με ρεφενέ κ.ο.κ.  «Όταν όλη σου η ζωή είναι μια… Κρίση, πως αναγεννιέσαι συνεχώς από τις στάχτες σου;» 

 

 

 

Η επιμέλεια του ντοκιμαντέρ έγινε από τους Λαμψακηνούς  Νίκο Μαρτζίκο (εκπαιδευτικό)  και  Άννα Ποδάρα (δημοσιογράφο) .  

Η σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής  έγινε από τη υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάρω Μπαδέλη και  τα γραφιστικά από  τον graphic designer Χρήστο Τζαφέρο. 

Τα τραγούδια της μουσικής επένδυσης του ντοκιμαντέρ ηχογραφήθηκαν από  μέλη των φωνητικών του συνόλων παραδοσιακού τραγουδιού του Ερευνητικού  Κέντρου  Τραγουδήματος (ΕΡΚΕΤ) 

To montage επιμελήθηκε ο Μιχάλης Αλεξάκης και το mastering  η 24plus1 productions. 

Περισσότερα, αυτή την Κυριακή από κοντά. Σας περιμένουμε! 

 

Χώρος προβολής: Νούφαρου 3, πλησίον σχολείου Μιχελή, Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Δείτε το trailer  εδώ: http://lampsakos.com/e%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>